Selectați limba dvs

Despre ESREDA

Despre ESREDA

• ESReDA este o asociație internațională non-profit cu aproximativ 35 de organizații membre, care include companii din diferite industrii, organizații de cercetare și universități, care își desfășoară activitatea în domeniul siguranței și fiabilității.
• ESReDA urmărește promovarea dezvoltării și a schimbului de date, informații și cunoștințe, prin promovarea Grupurilor de lucru (PG) și subiectelor legate de Fiabilitate, Siguranță și Analiza Datelor. În aceste grupe de lucru, specialiști europeni în acest sens pot să se întâlnească și, în primul rând, să-și pună la un loc cunoștințele și apoi să le disemineze comunităților științifice și tehnologice. Această diseminare poate fi realizată prin organizarea de seminarii de două ori pe an și publicarea celor mai importante rezultate ale Grupurilor de lucru. Siguranța și Fiabilitatea sunt văzute ca fiind componente importante în proiectarea unui sistem. Totuși, disciplina și instrumentele și metodele ei sunt încă în proces de dezvoltare iar cunoștințele dispersate în întreaga Europă. Există nevoia strângerii resurselor și cunoștințelor în cadrul Europei iar ESReDA furnizează mijloacele pentru a face acest lucru.
• Grupul de lucru „Previziuni în Siguranță”, a fost lansat în toamna anului 2015 pentru o perioadă de 3 ani, timp în care să se ocupe de studii și analize în ceea ce privește „Previziunea pentru Siguranță”.
• Grupul de lucru are 2 reuniuni anuale. Este format din experți ai industriei, cercetători și consultanți de la: EDF-R&D (Franța), EDP-Gestão da Produção de Energia, S.A. (Portugalia), IRSN (Franța), EC JRC (Italia și Olanda), Kindunos (Olanda), Tukes (Finlanda), FonCSI (Franța), SRL HSE (Norvegia), University of Pardubice (Republica Cehia), Ministerul Muncii din Belgia și AGIFER (România). A organizat cel de al 53-lea Seminar la Centrul European de Cercetare în localitatea Ispra, Italia, în luna Noiembrie 2017.